Heal

Kinesitherapie

Kinesitherapie is een paramedische specialisatie gericht op het behandelen van acute en chronische klachten aan het steun- en bewegingsapparaat. Interne verstoringen geven een disbalans tussen spanning en ontspanning. Wij proberen deze energetische balans terug te herstellen.

Na het eerste intakegesprek en een lichamelijk onderzoek maakt de therapeut met de bevindingen van een (huis)arts een diagnose op. Hierop volgt een behandelplan dat aan de patiënt toegelicht wordt. De behandeling steunt steeds op twee grote pijlers namelijk de manuele therapie en de oefentherapie.

Bij de manuele therapie worden specifieke technieken in een welbepaalde volgorde toegepast over de wervelzuil, extremiteiten, abdomen en schedel (bv. mobilisaties, manipulaties, stretching, triggerpointbehandeling, massages, fricties…). Om het effect te vergroten worden waar nodig ondersteunende technieken, zoals dry needling en taping ingezet.

De oefentherapie wordt ingezet om optimaal te functioneren en preventie op lange termijn te garanderen.

imova heal

Onze kinesisten

schermafbeelding 2023 12 16 om 20.44.28

Wim Paesen

Zaakvoerder- kinesitherapeut/ trainer

“Dreams without goals are just dreams and ultimately they fuel disappointment. On the road to achieving your dreams you must apply discipline, but more importantly ‘consistency’. Because without commitment you’ll never start, but without consistency you’ll never finish.”
schermafbeelding 2023 12 16 om 20.44.46

Lynn Fiddelaers

Zaakvoerder- kinesitherapeute

“Negeer je symptomen niet, laat ze een aanmoediging zijn om beter voor jezelf te zorgen.
A.d.h.v. verschillende disciplines ga ik samen met jou op zoek naar een oplossing van de oorzaak van je klachten.”
schermafbeelding 2023 12 16 om 20.45.01

Senne Janssen

Kinesitherapeut

“In mijn therapie wil ik de nadruk leggen op een actieve en functionele revalidatie.

Samen gaan we op zoek naar het geschikte traject voor jouw specifieke klachten."
schermafbeelding 2023 12 16 om 20.45.31

Sam Veugen

Kinesitherapeut

“A problem never exist in isolation. The more of the context of a problem I can comprehend, the greater my chance of finding a truly adequate solution is.”

De voordelen van
Biostrength™

IMOVA biedt een snellere én effectieve training, die alles omvat wat je nodig hebt voor de beste spieractivatie. De gepatenteerde BIODRIVE technologie, is de eerste trainingslijn die een gepersonaliseerde training op een veilige, geleide en effectieve manier mogelijk maakt.

De technologie werd ontwikkeld voor de ruimtevaart om alle bewegingsfasen, zowel concentrisch, excentrisch als isometrisch, in balans te brengen. Dit betekent dat de weerstand en het tempo worden geoptimaliseerd gebaseerd op individuele behoeften en doelstellingen.

  • Trainen met optimale belasting
  • Bewegen in stijl en comfort
  • Efficiëntiewinst
  • Veilig en medisch begeleid trainen
  • Preventief sporten tegen gezondheidsklachten
  • Tal van doelprogramma’s
  • Nauwkeurige biofeedback

Ons aanbod

Het geheel is meer dan de som van de delen! Wij geloven in het bundelen van verschillende disciplines om jou de best mogelijke (gezondheids)zorg te bieden. Vakspecialisme en een interdisciplinaire samenwerking vormen de aanpak van dit jonge en gedreven team.

Prevent

Een oefenprogramma om blessures te voorkomen. We brengen jouw uitgangspunt en doelen in kaart, zodat bewegen in alle veiligheid kan gebeuren. 

Lees meer
imova prevent

Heal

Kinesitherapie

Behandeling van steun- en bewegingsapparaat bij acute en chronische klachten, met pijnverlichting en kracht- en mobiliteitsverbetering.

Lees meer
imova heal

Strengthen

Sportrevalidatie

Geïndividualiseerd oefenprogramma voor behandeling van blessures, zoals traumata, scheuren of verrekking aan spieren, pezen en ligamenten.

Lees meer
imova sportrevalidatie

Strengthen

Medische fitness

Onze medische fitness biedt een programma op maat onder professionele begeleiding. Het programma helpt pijn te verminderen, jouw mobiliteit te vergroten en een actieve, gezonde levensstijl te bevorderen.

Lees meer
imova medische fitness

Vind balans in je gezondheid
Vraag hier meer info aan!

Openingsuren

maandag t.e.m vrijdag: 8.00 - 21.00u,
m.u.v feestdagen.

Telefonisch bereikbaar

maandag t.e.m. vrijdag: 9.00-19.00u,
m.u.v. feestdagen.


IMOVA is onderdeel van het Health Center Genk.

Imova - bewegen voor iedereen
imova
Weg naar As 100 /BU1
3600 Genk
MoeFit
Jan Habexlaan 15 /BU1
3600 Genk
Made webtastic by
x